GUIDE TIL VÅRE ANATOMISKE PLAKATER


På eAnatomi.no finner du alle slags anatomiske plakater! Utvalget omfatter flere forskjellige størrelser, kvalitetstyper, illustrasjoner og ikke minst nomenklaturer/språk. 

Muskelsystemet 

Når vi tenker på anatomiske plakater, ser vi først og fremst for oss en oversikt over vårt muskulære system. Det er mange forskjellige måter å presentere muskelsystemet på en plakat. Vi i eAnatomi inkluderer både overfladiske og dypere muskellag - disse er de viktigste etter vår mening. I tillegg har vi selv utviklet en plakat med eAnatomi, EA1, som vi kommer tilbake til.

"The muscular system"

Den klassiske, amerikanske muskelplakaten alle kjenner
Vår første muskelplakat er amerikansk produsert, og inkluderer den ikoniske mannen med knyttede henderPlakaten er anerkjent og brukt som rekvisitt i flere kjente film scener med legekontorer! 
Plakatinnhold:
 • Muskelsystemet i sin helhet illustrert fra forsiden og baksiden med disseksjon på den ene siden
 • Mellomgulv, fot og hånd illustrert med detaljer
 • Engelsk tekst
Denne muskelplakaten anbefales på grunn av dets illustrasjoner, som er detaljerede, gjenkjennelige og ikoniske. Plakaten er tilgjengelig i fem forskjellige versjoner:
 1. Papirutgave 51x66 cm
 2. Laminert versjon med tilhørende svarte flyttbare striper 51x66 cm
 3. Tykk plastversjon 51x66 cm med to ringhull
 4. Relief plakat, hvor illustrasjonene er trykt på plast med dybdekontoer 45 x 68,5 cm
 5. Endelig en  gigantisk versjon av 100x150  cm med ringhull , noe som er veldig fint.

Trykk på versjonene for å komme til produktet i vår netthandel

Språk og nomenklatur 

Engelsk i anatomisk nomenklatur er forskjellig fra ren latin, og kalles anglo-latin. For eksempel så kalles m. deltoideus for deltoid muscle på de engelske plakatene. Selv om muskelnavnene er gjenkjennelige, kan det lett skape forvirring for studenten, fordi det er mye å huske! Hvis du vil ha en plakat med ren latin, kan du velge den tyske nedenfor (bare overskriften er på tysk), hvor muskelen kalles m. deltoideus.

I eAnatomis egen EA1-plakat brukes dansk/latinsk (ren latin) nomenklatur. Dette er det samme språket som brukes i de danske lærebøkene, og man kan på denne måten være sikker på å unngå språklige komplikasjoner. Les mer om denne plakaten lenger nede.

Der muskelsystem des Menschen

Der muskelsystem des Menschen

En annen klassiker blant muskelplakater er "Der muskelsystem des Menschen"Plakaten er produsert av et lite trykkeri i Tyskland og har eksistert i mange år. Stilen er eldre og har et mer "vintage" utseende enn den amerikanske plakaten. I tillegg er illustrasjonene enklere og ikke like detaljerte, noe som er gunstig for mange, da musklene som de fleste søker etter, vises uten mange forstyrrende elementer. 
Plakatinnhold:
 • En stor mannlig figur fra forsiden og baksiden, med dype og overfladiske muskler på hver side av kroppen 
 • Nærbilde av én hånd og én fot
 • Ren latinsk nomenklatur
Plakaten brukes ofte av massører og terapeuter som liker den enkle oversikten og stilen. Den er tilgjengelig i følgende versjoner:
 • 50x70 cm papir, tysk & latin
 • 50x70 cm papir, engelsk
 • 50x70 cm laminert, tysk & latin
 • 70x100 cm laminert, engelsk
 • 70x100 cm laminert, tysk & latin
 • 70x100 cm papir, tysk og latin

Den ultimate anatomiplakaten

Plakaten 'Anatomien til bevegelsen' er forskjellig fra de ovennevnte plakatene, fordi den inneholder hele anatomien i muskel-skjelettsystemet bortsett fra kar og nerver. Den fungerer som et slags atlas i plakatform, hvor du kan finne navn, kategori og plassering på nesten alt av bein, muskler, ledd og leddbånd. Dette plakaten viser ikke musklene direkte, men deres opprinnelser og muskelfester er merket.
Nomenklaturen er norsk/latin, og gruppering av musklene er i henhold til samme logikk som er brukt i norsk medisinsk litteratur. Plakaten har vært et prosjekt i flere år i samarbeid med medisinstudenter og en gruppe eksperter. Blant annet er plakaten sett gjennom og anbefalt av professor Jørgen Olsen, kursleder ved Københavns Universitet for kurset i hodet, nakken, bevegelsesapparatet og det perifere nervesystemet. Denne plakaten utstråler alvor og profesjonalitet og er går ikke på kompromiss med detaljer - denne er ideell for både profesjonelle og studenter. 

Plakatinnhold:
 • Knokler inkl. viste prosesser og flater
 • Muskler inkl. opprinnelse og feste
 • Ledd og leddbånd
 • Norsk/latinsk nomenklatur

Den ultimate anatomiplakaten

Serienummer, kvalitet og størrelser

Våre anatomiske plakater kommer i flere serier, og det kan være lurt å vite hvilken kvalitet og størrelse du er på utkikk etter. Nedenfor har vi listet de forskjellige varenumrene slik at det bli lettere å få et overblikk, og forklart hva varenummeret representerer:
 • TA04LAM refererer til 70x100 cm størrelser (TA), tysk / latin plakatnummer (04), LAM for laminert med svarte metalllister
 • PO04LAM refererer til 50x70 cm størrelse (PO), tysk / latin plakatnummer (04), LAM for laminert med svarte metalllister
 • 9781587790362 eller 90362 refererer til amerikanske plakater i størrelsen 51x66 cm. Plakatene i denne serien kan fås i ulike materialer; papir, laminert med tilhørende svart plastliste, tykk plasttrykk, 3D relief og store størrelser. Det er viktig å se i beskrivelsen hvilket materiale som er brukt.
 • AL100 inkluderer plakater trykt på hvit plast i størrelsen 70x100 cm. Plakatene har tre språk: tysk, engelsk og latin. 
 • AL510 inneholder laminerte plakater i 50x70 cm med tilhørende svarte plastlister. En av plakatene kan også fås i papir og vil ha en P i varenummeret (Al510P)

Andre produktnumre refererer til individuelle eller spesialplakater, som ikke er en del av en større serie!

Kommentarer

Populære innlegg