PLAKATEN DET TOK TRE ÅR Å UTVIKLE

Det krever ryggrad (hehe) å utvikle Danmarks beste anatomiplakat! Plakaten er eAnatomis stolthet og vi kaller den "EA1". Den er et redskap for både studenter og fagpersoner, som ikke går på kompromiss med kvalitet.

Utsnitt fra EA1-plakaten
Idéen om å utvikle den beste anatomiske plakaten på markedet oppstod allerede da eAnatomis lager ble oversvømt i 2011. Vi hadde intet annet valg enn å starte fra bunden, og med dette satte eAnatomi i gang et helt nytt plakatprosjekt: en plakat som inneholder alle de detaljerte strukturene i bevegelsesapparatet, fullstendig spesifisert, med dansk-latin nomenklatur. Også skal den være pen å se på.

Den opprinnelige planen var å skaffe en tegner til å male alle musklenes utspring og fester på et fysisk skjelett, som så skulle fungere som en fotomodell for plakaten. Dog innså vi at vi hadde bruk for anatomisk eksperthjelp for å sikre den detaljmengden og kvaliteten vi ønsket.

Utviklingen av EA1 startet først for alvor i 2013 da vi kom i kontakt med anatomieksperten vår, Nicolai. Han har bidratt med en unik pedagogisk innsikt til prosjektet, faglig ekspertise, og ikke minst et spesielt godt øye for detaljer. Med Nicolai i fronten fikk vi finkjemmet den danske litteraturen og gjort skjelettet klar for fotoshoot. Deretter ble skjelettet fotografert fra hode til tå, av en profesjonell fotograf. Endelig kunne vi sette i gang med selve plakaten!

Eieren av eAnatomi, Christian Birksø, står med kraniet klar til at samle det 
med resten av skjelettet til en photoshoot. 


Det ble mange turer til Frederiksberg, hvor fotograferingen foregikk.

Illustrasjonene på plakaten er ikke direkte fotografier av skjelettet. Vi fikk derimot en illustratør til å tegne av fotografiene for hånd. Den beslutningen tok vi da vi så at et fotografi alene ikke kunne fange den samme presisjonen og detaljnivået, som vi ønsket for plakaten.

Lanseringen av plakaten foregikk høsten 2017, hvor plakaten endelig var klar til trykk og salg. På forhånd fikk vi flere kloke hoder til å se igjennom plakaten, og blant de viktigste var professor Jørgen Olsen, kursleder ved Københavns Universitet for kurset i "Hoved, hals, bevægeapparatet og det perifære nervesystem". Han har både revidert og anbefalt plakaten - det er en sikker kilde!

Vi er superstolte over å presentere det endelige resultatet som vist nedenfor. Nå går prosjektet videre med å spre budskapet om en pedagogisk sterk og stilren plakat.


Plakat EA1

Brukermedvirkning. Etter et halvt år med plakaten på markedet ville vi å spørre våre kunder om deres erfaring med plakaten. Tilbakemeldinger fra eAnatomi sine kunder er grunnmuren til vår utvikling som bedrift. I tillegg til dette har vi hatt et møte med en gruppe medisinstudenter fra Københavns Universitet, for å høre hva de selv syntes om plakaten:

(Sitatene nedenfor er oversatt fra dansk til norsk, og språklige friheter bør tas i betraktning.)

"Akkurat denne plakaten kom utvivlsomt til rett tid, og falt i særdeles god smak hos kjæresten min, som ellers - tilbake til februar - stresset litt over et nystartet liv som fysioterapeutstuderende. I dag bruker han [plakaten] jevnlig, når det er tid for å terpe anatomi ved skrivebordet i vårt lille hjem, og ellers er den bare et vanlig samtaleemne, når vi slenger oss på sengen og forundrer oss over mennesket fra ytterst til innerst."
- Anna

"Utover å være et godt redskap for en fagperson, er plakaten utrolig god for blant annet pasienter, for å gi dem et godt innblikk i hvilke strukturer, muskler, fester mm. som legen eventuelt undersøker.

- Anne-Marie, fysioterapeut

"Med mange anatomiplakater får man et inntrykk av at de har gjort det pent for at det skal være illustrativt, hvor det så til gjengjeld ikke er anatomisk korrekt. Når man ser slike plakater, så stoler man aldri helt på det som står. Det er man ikke i tvil om her."

- Mille, medicinstuderende

Vi håper at du elsker anatomi like mye som vi gjør! Hvis du trenger en unik oversikt av kroppens anatomi, om det er til ditt utdanningsinstitutt, din arbeidsplass, eller bare til å henge flott på veggen hjemme, kan vår EA1 plakat kjøpes her :-)

Kommentarer

Populære innlegg